Senaste inläggen

Av Anders - 5 mars 2014 15:11

Grekland har ju en helt galen skärgård när man tänker på det. Så otroligt många öar och en stor mängd av de är faktiskt bebodda. Det är en fantastisk infrastruktur som förbinder alla Greklands öar när man tänker på det. När man frågar folk som har rest mycket till Grekland om deras favoritö är svaren lika mångfaceterade som ö-världen i Grekland. Något som tyder på att det verkligen finns en ö för varje smak. Jag har själv åkt till t ex Korfu på inrådan av andra och funnit mig bli lite smått besviken. Detta för att jag jämförde Korfu med till exempel Samos, som enligt mitt tycke och smak vinner med hästlängder.


Så vilken är din favoritö? Eller vilka saker är viktiga för dig? Strandliv, sevärdheter, kultur & historia, stadsliv? Listan kan förstås göras lång.

Av Anders - 19 februari 2014 20:02

När man reser med små barn vill man ha en så enkel resa som möjligt. Man vill ju slippa att mellanlanda och att ha lång transfer med färjor och båtar. Problemet är ju att utbudet blir aningens begränsat, speciellt om man inte bor nära Arlanda eller Kastrup. Ön Santorini är en knytpunkt i Grekland och från Santorini kan man ta sig till bland annat Naxos och Amorgos. Men här är färjeturerna långa och ibland måste man övernatta på Santorini för att färjorna går så sällan.


Flyger man till Preveza på fastlandet i Grekland så har man hyfsat kort busstransfer till såväl Parga. Vågar man sig på att fluga lågprisflyg så är Alghero på Sardinien och Trapani på Sicilien två toppendestinationer med kort transfer.


Har du andra tips på resmål med kort transfer?


#resa #resor #grekland #italien

Av Anders - 7 januari 2014 20:30

Det har blivit allt vanligare att man reser utomlands när det närmar sig bröllop för att klara av den obligatoriska svensexan/möhippan. Detta kostar förstås mycket mer än att ha en svensexa eller möhippa hemma i Sverige. Men det bheöver inte bli så mycket dyrare. Och man kan också göra det till en mer intim tillställning där bara ens absolut bästa vänner följer med. Dessa är förmodligen också beredda att betala lite mer för att fira den blivande bruden/brudgummen. Om man dessutom flyger lågprisflyg till en billig destination, så behöver det inte bli mycket dyrare än paintball, middag och champagne här hemma. Tänk bara på att det kan behövas lite extra förberedelser för att förvissa er om att bruden/brudgummen kan vara borta ett par dagar, att han/hon har godkänt pass och förstås att ni har koll på vad man kan göra på destinationen för att dagarna ska bli ett minne för livet för er alla.

Av Anders - 12 december 2013 17:25

Låt sig att man fick plocka ihop olika saker från olika resmål och skapa sig en drömö, vad skulle man välja då? Jag såg en gång ett sådant reportage i en resetidning och gillade konceptet. Nu kommer det förstås aldrig att ske i verkligheten, men det är en kul fantastiövning. Det finns ju vissa saker som står ut. Till exemepl hittar man en otroligt mysig huvudstad på ön Skiathos medan klassikern Lefkas har helt galet vackra stränder som tyvärr är rätt otillgängliga.


Fast ska man vara riktigt ärlig så vill man kanske inte ha en drömö, hur kul skulle det egentligen vara? Och kan man verkligen säga att det är en drömö? Vad är det som säger att det inte finns ännu häftigare platser på jorden? Få öar är ju bäst på allt. De öar som är som 10-kampare är ju för det mesta hyfsat bra på allt. Men sen finns det öar som är helt otroliga när det gäller en sak. Och det är ju dessa öar man vill upptäcka om och om igen.Av Anders - 12 december 2013 15:52

Visst det är väl inte så illa att jag måste resa bort för att piggna till. Det är ju ändå jul och det är rätt mysig stämning i stan och i hemmet just nu. Man tänder ljus och knaprar på goda saker. Det är ändå så att man gärna vill krydda livet med lite annat just nu. Till exempel dra till ett SPA på Västkusten och bara äta god mat och bada bubbelpool. Men nu kan man ju inte göra det ständigt och jämnt. Man måste ju sköta ett jobb också. Sen är SPA ingen billig upplevelse, även om den är billigare än att dra till någon skön Grekisk ö som Thassos eller Zakynthos.


Fast när man tänker på det så är det förmodligen rätt kallt i Grekland just nu, om än inte fullt så kallt som det är här hemma. Jag får nog sluta drömma om andra platser och vara nöjd med allt som finns här hemma. Så kan jag börja drömma om platser som Milos någon gång till våren istället.


Om att #resa till #grekland och att #drömma om #spa och #sol när det är mörkt och kallt.

Av Anders - 23 oktober 2013 16:26

Det finns förstås en hel uppsjö med bloggar om resor på nätet. Ibland kan man ju bli tokig på alla inspiration som finns överallt. Många gånger är det dock bloggar som blandar långa personliga resesildringar med korta små tips och ibland rent personliga inlägg. Vill man bara få korta inspirerande inlägg som ger bra koll på olika resmål runt om i världen så ska man kika på Barometern. Här är inläggen korta, men informativa och man får nys om trevliga resmål runt om i världen. Very nice! :-)

Av Anders - 13 augusti 2013 15:10

När nu Apollo har börjat med charter till den lilla ön Tobago så får jag kämpa för att inte direkt boka mig en resa dit i vinter. Jag har alltid velat åka till Västindien, men det har ofta fallit på att det är krångligt och dyrt att ta sig dit. När man nu för en hyfsat billig peng kan åka dit och dessutom med direktflyg, så låter det ju för bra för att låta bli. Men det kanske får bli nästa vinter istället. Jag tror inte att ekonomin tillåter det i år helt enkelt. :-)


Det kanske får bli en weekendresa någonstans i Europa istället. Eller så får jag helt enkelt vara hemma hela vintern, det är ju också ett alternativ. #semester

Av Anders - 4 april 2013 13:37

Vill man åka till en grekisk ö som är grön, vacker har gott om superfina stränder och som dessutom har fina byar att äta middag i, så är både Zakynthos och Skopelos två ypperliga alternativ. För båda öarna uppfyller kraven ovan. Men det finns en stor skillnad. Zakynthos har egen flygplats. Till Skopelos måste man åka färja från Skiathos. Detta gör att Zakynthos frekventeras av betydligt fler tursiter än Skopelos. Gillar man stränder med mycket aktivitet och byar med mycket folk på gatorna ska man åka till Zakynthos. Föredrar man det lite lugnare tempot, det lite mer glesbefolkade stränderna, ja då är Skopelos ett givet val.


Men båda öarna är så trevliga att du knappast blir besviken oavsett vilken du väljer. Grekland är ju bara sååå nice! :-)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se