Senaste inläggen

Av Anders - 16 oktober 2014 09:44

Att äta pannkakor på morgonen är verkligen en lyx. Innan jag började LCHF var det ju helt otänkbart. Men nu är det ett mysigt sätt att fira lördagsmorgon på.


Här är receptet på mina enkla LCHF-pannkakor.


2 ägg

1 dl mandelmjöl

1 dl vispgrädde (ovispad)

Liten nypa salt


Rör ihop allting och grädda sedan pannkakorna i en hyfsat liten stekpanna. Pannkakorna blir porösare än vanliga pannkakor. Till pannkakorna brukar jag köra turkisk yoghurt och så brukar jag köra frysta blåbär och hallon i mikron så att det blir som en sylt till. Underbart gott!


#recept #lchf #pannkakor #frukost

Av Anders - 14 oktober 2014 15:30

Typsikt, när man är som mest ressugen läser man om öar och andra platser på diverse bloggar och så blir ressuget nästan outhärdligt! Och ändå kan jag inte sluta läsa om härliga resupplevelser och mysiga beskrivningar.


#resa #semester

Av Anders - 7 oktober 2014 15:03

Det historiska centrumet i staden finns med i UNESCO:s världsarvslista. Med underbara palats, tusen år gamla kyrkor, romantiska ruiner, överdådiga monument, utsmyckade statyer och graciös fontäner, så har Rom ett oerhört rikt historiskt arv och kosmopolitisk atmosfär, vilket gör den till en av Europas och världens mest besökta, berömdaste, inflytelserikaste och vackraste huvudstäder . Idag har Rom ett stadigt växande nattliv och ses också som ett himmelparadis för shoppingfantaster och anses vara en av de bästa modehuvudstäderna i världen (några av Italiens äldsta smycken och klädanläggningar grundades i här). Med så många sevärdheter och saker att göra, så kan Rom verkligen klassificeras som en "global stad" minst sagt.


Att köra till Rom är enkelt. Som de säger, alla vägar leder till Rom. Staden är omgiven av en motorväg; Grande Raccordo Anulare eller GRA förkortat. Om du är på väg till stadens centrum så leder alla vägar från GRA dig dit. Om du kommer någon annanstans så är viktigt att ha med dig en bra GPS eller karta. Tecken på GRA indikerar namnet på vägen som leder till centrum (exempelvis via Appia Nuova, via Aurelia, via Tiburtina). Dock är det bara användbart för romarna eftersom de vet var dessa vägar passerar varann.


Vill du veta vad Rom har för väder i Mars? Rom har ett Medelhavsklimat med milda, fuktiga vintrar och heta, torra somrar. Så i mars kan man ha tur och få rejält med sol och 20 grader. Men man kan också ha otur och få regn och kallare väder.


#resa #semester #italien #rom

Av Anders - 4 oktober 2014 15:45

Santorini är i grunden det som återstår efter ett enormt vulkanutbrott som förstörde de tidigaste bosättningarna på vad som tidigare var enbart en ö, vilket skapade den nuvarande geologiska vulkankratern. En jättecentral, rektangulär lagun, som mäter ungefär 12x7 km, är omgiven av 300 m höga, branta klippor på tre sidor. Huvudön sluttar nedåt till Egeiska havet. På den fjärde sidan, är lagunen skild från havet av en annan mycket mindre ö som heter Therasia; lagunen är ansluten till havet på två ställen, i nordväst och sydväst. Djupet av vulkankratern, dvs., 400m, gör det möjligt för alla utom de största fartygen att kunna ankra någonstans i den skyddade viken. Det finns också en nybyggd marina på Vlychada som ligger vid den sydvästra kusten. Huvudstaden Fira, klamrar sig fast vid toppen av klippan så man får en fin utsikt ner över lagunen.


Santorini fick sitt namn av det latinska väldet vid det trettonde århundradet, och är en referens till Saint Irene, dvs., namnet på den gamla katedralen i byn Perissa. Namnet Santorini är en sammandragning av namnet Santa Irini.


Santorini och Anafi är de enda platserna i Europa som har ett hett ökenklimat enligt Köppens klimatklassificeringssystem. Santorini genomgår generellt två säsonger. Mellan april och oktober är det den varma och torra säsongen medan den kalla och regniga säsongen varar från och med november till och med mars.


#semester #grekland #santorini #resa

Av Anders - 3 oktober 2014 13:32

Korfu stad ligger på den breda delen av en halvö, vars uppsägning i den venetianska citadellen är avskuren från resten av en konstgjord löpgrav som bildades av en naturlig ravin med hjälp av havsvattens vallgrav i botten. Korfu fungerar nu som en småbåtshamn och kallas för Contrafossa. Den gamla staden, som har vuxit inuti befästningar, där varje meter av marken var värdefull, är en labyrint som består av smala gator belagda med kullersten som ibland är slingrande men samtidigt färgglada och rena. Dessa gator är kända som kantoúnia, och den äldre bland dem är ojämn i marken samtidigt som många andra är för smala för fordonstrafik. En promenadplats går längs havsstranden mot fjärden i Garitsa, tillsammans med en esplanad mellan staden och citadellen som kallas för Spianada med Liston arcade vid sin västra sida där restauranger och bistroer finns i överflöd.


Gamla stan i Korfu stad är med på UNESCO: s världsarvslista. I flera delar av den gamla staden, finns byggnader av den venetianska eran som fortfarande står kvar. Den gamla stadens arkitektoniska karaktär påverkas starkt av den venetianska stilen, som kom till under det venetianska styret. Dess små och gamla sidogator och de gamla byggnadernas varumärkesvalv påminner om Venedig. Av de 37 olika grekiska kyrkorna, så är de viktigaste stadens katedral, kyrkan tillägnad Jungfru i grottan; St. Spyridon kyrkan, där öns skyddshelgons kropp ligger bevarad. Slutligen så sägs förortskyrkan St. Jason och St. Sosipater, vara de äldsta på ön. De fick sina namn efter de två helgonen som förmodligen var de första att predika om kristendomen i Corfiot.


#resa #grekland #korfu #semester

Av Anders - 30 augusti 2014 20:37

Hur gärna man än vill att sommaren ska hålla i sig ett par veckor till så är den ju utan tvekan påväg att ta slut och övergå i höst. Ett bra sätt att förlänga sommaren är att åka på en weekend till någon trevlig stad i Europa, gärna runt Medelhavet. I sydeuropa är ju klimatet sådant att sommaren håller i sig bra mycket längre än i Sverige. Varför inte ta en weekend i klassiska Nice och utforska den franska rivieran? Eller kanske dra till Rom och turista loss på alla sevärdheter som finns där? Ett lite otippat resmål är Lissabon i Portugal som fler och fler upptäcker när de letar efter trevliga städer i Europa.


Egentligen spelar det ingen roll vart man åker så länge staden i fråga är hyfsat stor och har ett typiskt medelhavsklimat. För det är ju trots allt fint väder och sol som är det som främst förlänger sommaren. Hittar man ett billigt flyg och lyckas få semester från jobbet så är det ju inget att tveka på. Höst och vinter får gärna vänta!


#resa #semester #weekend

Av Anders - 24 juli 2014 19:00

Ni vet när man håller på och kollar upp olika resmål för att man vill ge sig iväg någonstans. Då är ju klimatet eller rättare sagt temperaturer och väder en viktig faktor när man ska bestämma sig för vilket resmål man ska satsa på. Man undrar kanske vad det är för väder i Barcelona i juni, hur klimatet i Alanya ser ut eller hur det är på Kreta i augusti.


Tur då att det finns sidor på nätet som kan ge en information om hur många soldagar det är en viss månad i genomsnitt, vilken dags- respektive natttemperatur som är den vanligaste och så vidare. Sen är det förstås ändå svårt att veta vad det innebär när man väl är på plats eftersom det är just genomsnittliga temperaturer. Vädret är ju lite nyckfullt överallt i världen och ibland kan det bli kallt och regnigt även på de mest paradislika resmålen.

Av Anders - 10 juni 2014 12:59

Snacka om att vi har haft bra väder i Sverige den senaste månaden. Helt otroligt. Vissa år måste man ju genomlida rena höstdagar fast det är mitten av maj, men inte i år! Nu när man nästan har vant sig vid att det alltid är sol och 20 grader några dagar i veckan, så finns det ju viss risk för bakslag. En del försäkrar sig mot detta genom att boka en resa till Medelhavet i juli, trots att det kan bli minst lika fint hemma. Andra försäkrar sig genom att boka en vinterresa. Ett av de nyaste resmålen som vi svenskar kan åka charter till är Senegal. Det är Apollo som har börjat köra charter till badorten Saly i Senegal. Förslagsvis kombinerar man resan med att besöka någon av Senegals nationalparker.


#resa #semester #sommar #senegal

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se