Senaste inläggen

Av Anders - 23 juni 2016 18:31

Man behöver inte resa till fjärran länder för att bli omhändertagen på ett speciellt sätt. På Sveriges västkust finns det en lång tradition med hälsa och avslappning. Att dricka brunn kallades det förr i tiden, men idag så längtar alla efter en så kallad spa-upplevelse. Det räcker med en helg för att komma i form och ladda batterierna, ett par dagar av total relax och olika behandlingar.


Västkusten är ett bra val tack vare närheten till havet med alla dess läkande egenskaper. Dels är luften frisk och välgörande, och naturen ger vila för själen. Men även det salta vattnet används för att ge varje person en personlig behandling, samt tång och alger. Naturligtvis har varje spa hotell sin egen specialitet så alla hittar något de tycker om. Några av de olika valen är de följande:


Marstrands havshotell är en samlingspunkt för olika aktiviteter. Köket specialiserar sig på fisk och skaldjur, det ligger ganska naturligt till hands. Man kan kombinera en spa-upplevelse med träning och välbefinnande. Bland de behandlingar som erbjuds här ingår vanlig massage, aromaterapi och massage med varma stenar. En tångkur kan vara aktuell, med tillhörande alginpackning och massage. Ett uppehåll här kommer helt klart att vara uppfriskande för både kropp och själ.


En annan juvel på västkusten är VANN Spa och konferensanläggning. Ettusen kvadratmeter med olika spa-upplevelser känns som ett paradis. Det finns flera olika bassänger, med en stor variation i temperatur, samt ett antal olika sorters bastu. Bland de olika behandlingarna finns massage med havssalt och lavendel, alginpackning och speciell massage för gravida. Men det finns även flera bra ställen för relax, med vacker utsikt och en fridfull atmosfär.


Varbergs stadshotell och Asia spa har man skapat en liten oas för en underbar spa-upplevelse. Som namnet antyder ligger fokus på asiatiska behandlingar, främst ayurveda, feng shui och De fem elementen. Allt detta blandas med spabehandlingar baserade på alger och lera, samt flera sköna bassänger. Det handlar om en djuprengöring av hud och kropp, med detox drycker som kompletterar behandlingarna.


Hotel Tylösand är ett annat populärt konferens och spa-hotell. Rummen har en fantastisk utsikt över havet, och redan vid incheckningen så känner man hur stressen rinner bort. Alla sorters behandlingar från händer och fötter till massage och ansiktsmassage. Män har sin egen speciella behandling, med produkter speciellt framtagna för dem.

Västkusten har flera fantastiska spa-hotell för alla smaker, där man kan kombinera sol och bad med behandlingar och relax.


#spa #västkusten #sommar #semester

ANNONS
Av Anders - 19 maj 2016 13:24

Samos ӓr en av Greklands stӧrsta ӧar, med en frodig natur och rik historia. Hӓr finns mycket att se och gӧra, fӧr att inte tala om alla trevliga stӓllen dӓr man kan ӓta ӓkta, traditionell mat. Ӧn ligger bara ett par kilometer utanfӧr Turkiets kust som man kan se tydligt ӧver havet.


Pythagorio ӓr den frӓmsta turiststaden vilket innebӓr att det finns en hel del mysiga restauranger och kaféer, speciellt på den fina hamnpromenaden. Det ӓr också trevligt att ta sig en promenad genom dess smala kullerstensgrӓnder, det hӓr ӓr en lugn och gullig stad trots alla turister. Naturligtvis finns det också fina strӓnder nӓr man vill bada. Potokaki sandstrand ligger en halv timmes promenad utanfӧr staden. Till Psili Ammos, en annan fin, långgrund sandstrand kan man ta en taxi, eller buss från Samos stad.


Bara några kilometer utanfӧr staden ligger Heraion, och tillsammans med Pythagoiro har de blivit upptagna på UNESCOs lista ӧver vӓrldsarv. Hӓr låg en gång i tiden ett av Greklands stӧrsta tempel, tillӓgnat gudinnan Hera. Idag finns det bara en pelare kvar, men det ӓr intressant att besӧka platsen och ӓven gå på det lilla museet.
En annan del av detta vӓrldsarv ӓr Eupalinos tunnel, uppkallad efter den mycket duktige ingenjӧren som ledde arbetet. Den byggdes på 500-talet fӧre Kristus fӧr att fӧrse staden med dricksvatten. Vad som ӓr så fantastiskt ӓr att de bӧrjade utgrӓvningarna från var sida av berget och mӧttes mitt inne utan allt fӧr stora avvikningar. Som mycket annat håller den ӧppet alla dagar utom måndagar.


Kokkari ӓr en lite mindre by som ligger vӓster om Samos stad, full av fiskebåtar, tavernor och annat som ger en gedigen grekisk kӓnsla. Det blåser ganska mycket hӓr, och strӓnderna har inte sand utan klappersten. Men vattnet ӓr kristallklart och strӓnderna långa, det hӓr ӓr ett paradis fӧr windsurfare.


Vathi kallas också fӧr Samos stad och ӓr idag ӧns huvudstad. Den ӓr också den stӧrsta staden med sina 6 000 invånare.  Hӓr finns det fullt av trevliga tavernor och andra matstӓllen, många av dem ӓr familjeӓgda. Man ska inte missa det arkeologiska museet som ӓr ett av de bӓsta i Grekland, fullt av intressanta fӧremål. Bland annat kan man hӓr se fynd från utgrӓvningarna i Heraion och den enorma kourosstatyn tillӓgnad Apollos. Många anvӓnder Vathi som utgångspunkt fӧr en vandring, ӧn ӓr mycket vacker och lӓmplig fӧr vandringar. Ett populӓrt utflyktsmål ӓr Nӓktergalarnas dal, hӓr finns både berg, grӧnska och vattendrag.


Läs mer om Samos på www.samosgrekland.se


#samos #grekland #resa #semester #tips

ANNONS
Av Anders - 8 april 2016 10:12

Warsawa har varit Polens huvudstad i ӧver 400 år, och ӓr rik på historia av olika slag. Trots att den så gott som totalfӧrstӧrdes under andra vӓrldskriget så har man slitit hårt fӧr att bygga upp den igen, precis som den var tidigare. Nӓr man vandrar runt på dess gator så kӓnns det att historiens vindar blåst hӓr, ӓven om sjӓlva byggnaderna inte alls ӓr så gamla.


Gamla stan ӓr ett måste nӓr man besӧker Warsawa, och hӧr till den del av staden som återuppbyggts. UNESCO har fӧrt upp den på sin lista ӧver vӓrldsarv och nӓr man vandrar lӓngs med kullerstensgatorna så kan man fӧrstå varfӧr. De pittoreska husen ӓr sӧta och fӓrgglada, med det stora torget som en naturlig mittpunkt. Det ӓr också fullt med trevliga små kafe’er och restauranger, samt ett antal butiker.


Warszawas Historiska Museum kan också vara en naturlig bӧrjan fӧr en historisk weekend i Warsawa. Hӓr har man samlat mer ӓn 250 000 fӧremål, det ӓr fyra våningar hӧgt med 60 rum. Det mesta handlar om tiden runt andra vӓrldskriget, av naturliga skӓl ӓr detta något som man ser som mycket viktigt. Men det finns ӓven utstӓllningar och scener som visar hur man levde och jobbade i svunna tider.


En annan byggnad som fӧrstӧrdes under kriget var det Kungliga slottet, men idag ӓr det återuppbyggt i all sin prakt. Det ӓr en fantastisk vandring genom dess rum och korridorer, och utanfӧr på slottsplatsen finns en 22 meter hӧg kolonn med kung Sigismund Vasa- den kung som gjorde Warsawa till huvudstad. Slottet ӓr fullt av fantastiska dekorationer och konstskatter och i tillӓgg finns det olika tillfӓlliga utstӓllingar. Det går att hyra en guide fӧr rundvandring i slottet, så man kan få ut så mycket som mӧjligt av besӧket.


En historisk weekend i Warsawa bӧr inkludera en ghettotur. Det ӓr inte det lӓttaste att se och hӧra denna hemska del av historien, men det ӓr en stor del av Warsawas hjӓrta. Hӓr får man se monument och historiska platser, det finns bland annat fortfarande kvar delar av ghettomuren. Den judiska kyrkogården och dess historiska institut finns också hӓr.


Hela Warsawa ӓr full av historia, i en form eller annan. Dӓrfӧr kan det vara bӓst att planera sitt besӧk och tӓnka efter vad man helst vill se och uppleva. Man hinner med mycket på en helg, speciellt som mycket ligger i nӓrheten av varandra inne i centrum.


#warszawa #polen #resa #weekend #semester

Av Anders - 20 januari 2016 14:46

När vintern håller Sverige i ett järngrepp är det många, inklusive mig själv, som börjar planera för en weekendresa framåt mars/april. Man vill åka lite längre söderut för att möta våren som det heter. Egentligen handlar det väl om att man är så otålig och vill ha lite sol och värme i förtid. För vem orkar vänta på att den nyckfulla svenska våren ska infinna sig. Man är ju lutrad. Just när man tror att vintern har tagit slut där i slutet av mars, så kommer det ett nytt litet käck snöfall...


Nä, då är det bättre att åka iväg och få den efterlängtade solen. Inte bara för att det är gött, utan för att kroppen skriker efter d-vitamin. Min favorit när det gäller att möta våren är att åka på en weekend till Barcelona. För mig är Barcelona den perfekta mixen av allt man vill ha. Storstad, shopping, arkitektur, kultur, hav, strand och förstås sol!


#weekend #Barcelona #vår #sol #d-vitamin

Av Anders - 29 december 2015 10:41

Det är sällan man äter dålig mat i Grekland, åtminstone om man undviker de värsta turisthaken. Något som däremot är rätt ovanligt i Grekland är restauranger som använder ekologiska råvaror i stor utsträckning. Detta är förstås något som vi turister har en del av skulden i. Om vi alla skulle fråga om ekologiska råvaror när vi slog oss ner på en taverna, skulle förstås intresset från restaurangägare runt om i Grekland växa. Det turisterna efterfrågar är man ju snabba på att tillgodose.

Därmed inte sagt att det inte finns bra ekolgiska resturanger. Soul Kitchen i Rethymnon är ett sådant exempel. Den ligger i den gamla delen av Rethymnon i ett lugnt område. Granne med restaurangen ligger en mysig yogastudio. Här äter man inte bara ekologiskt, utan menyn går dessutom utanför standardrätterna i Grekland. Så om du vill äta ekologiskt och lite annorlunda ska du helt klart bege dig hit. Du kommer inte att bli besviken.

Ju fler turister som söker sig till de ekologiska tavernorna, desto fler kommer få upp ögonen för företeelsen.

En annan sak man som turist kan tänka på är att fråga var lammet på tallriken kommer ifrån. Förvånansvärt ofta kommer det nämligen från Nya Zeeland eller Irland. Vilket är konstigt med tanke på att Grekland skulle kunna vara självförsörjande på lamm. Men precis som med så mycket annat så är det pris och pengar som styr. Och konstigt nog är det billigare att köpa lamm från Nya Zeeland än från bonden i grannbyn.

#kreta #rethymnon #ekologiskt

Av Anders - 13 november 2015 09:45

En del ser nog Malaga som en rätt trist stad som man bara passerar igenom på väg till andra ställen på Spanska solkusten. Men faktum är att Malaga är en stad som man utan tvekan kan spendera ett par dagar i utan att få slut på saker att göra.


Ta till exempel en promenad vid Alcazaba, ett arabiskt palats med gröna terasser och vackra fontäner. Sen kan man traska vidare till Plaza de la Merced 15 där Picasso föddes. Här kan man se både Picassos konstverk och personliga ägodelar. Självklart äter man tapas när man är i Malaga. Och eftersom få restauranger öppnar tidigare än 20.00 så är det lämpligt att man ställer in sig på att äta middag sent. Vill man ha ett tapasställe som inte är överfullt av turister så kan man gå till Las Garaffa som främst har lokalbefolkningen som gäster. Förutom otroliga goda tapas så är priserna väldigt snälla mot plånboken.


Sen är ju Malagas gamla stadsdel fantastisk att bara strosa omkring i. Man kan spendera timmar med att gå runt bland alla trånga gränder.


#malaga #spanien #semester #resa

Av Anders - 15 augusti 2015 18:40

Mallorca är en ö som länge har varit förknippad med trista charterresor och överbefolkade stränder. Men den stämpeln har Mallorca förtjänstfullt tvättat bort. Numera är Mallorca en ö som bjuder på ett otroligt brett spektra av upplevelser. För den som vet hur man hittar dom...


En sådan upplevelse är att bege sig till konstnären Joan Mirós studio. Högt uppe bland bergen med en otrolig utsikt, kan man sitta i trädgården och njuta av en kopp kaffe från caféet som finns här. Självklart kan man också titta på hans olika tavlor och skulpturer. Ett måste för konstälskare. Utflykten tar ungefär en halv dag om man utgår från Palma.


En annan härlig upplevelse är att hjälpa till att rasta övergivna hundar i Calvia. Där finns nämligen ett center som tar hand om hundar som på ett eller annat sätt har råkat illa ut. Förutom att hjälpa centret så får man också en härlig promenad i vackra omgivningar.


Det finns också gott om festivaler och annat på Mallorca. En sådan är Sant Bartomeu i Soller i augusti. Tänk maskerad, trummor och fyrverkeri en en härlig mix.


Så varför inte uppleva ett Mallora bortom strandlivet nästa gång? #mallorca #semester #upplevelse

Av Anders - 22 juni 2015 19:45

Man kan se många båtar vid stränderna i Playa del Carmen som väntar på en charter för att fiska djuphavsfiskar. De flesta av dessa båtar har ingen licens och förser er bara med det allra nödvändigaste. Det finns ofta små "pangas" som kanske erbjuder skugga, ibland. Utrustningen är oftast undermålig.


Den professionella charterflottan ligger i Puerto Aventuras, som ligger ungefär tio km söder om Playa. Puerto Aventuras är den äldsta och finaste marinan på Riviera Maya. Skyddet är så bra att Cozumel Ferries lägger till där vid dåligt väder.

Det finns flera charterbåtar tillgängliga från 29' till 47'. För lite mer pengar (eller inga alls) kan du uppgradera till en privat båt. Bara gå förbi charterbåtarna så hittar du privatbåtarna. De här båtarna ägs privat av förmögna personer som underhåller dem med ett öppet checkhäfte. Några av dem erbjuder sina båtar till enstaka charterresor. Den extra ansträngningen kommer göra det värt det.


När det gäller att ta med din egen fisk för att den ska tillagas på restaurang så finns det nästan ingen restaurang som inte skulle göra det, och även ge dig alla bekvämligheter. Det finns flera restauranger runtom marinan som gladeligen tillagar din fisk för en liten summa pengar.


#Mexiko #fiska #resa #semester

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ andbjo med Blogkeen
Följ andbjo med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se